Zöld Zala-part

turisztikai célú kerékpárút fejlesztés a Zala mentén és Gébárton

A projekt

A Zöld Zala-part projekt egy regionális és országos szinten is számottevő, nagy volumenű kerékpárút fejlesztés, mely egy európai színvonalú, biztonságos és komfortos kerékpárút hálózat kiépítését hivatott megvalósítani, valamint ennek infrastrukturális velejáróit. A létesülő kerékpárút egészében fűzi majd össze Zalaegerszeg látványosságait, ezzel páratlan bringabarát élményeket nyújtva minden kerékpározni, sportolni vagy túrázni vágyónak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Az úthálózat becsatlakozási lehetőséget ad a Balatoni Bringakörúthoz, a Zalaegerszegen keresztül futó része pedig helyi nevezetességeket, éttermeket, szállásokat, illetve a kerékpáros közönség számára fontos kiszolgáló egységeket (pl: kerékpárkölcsönzőket és szervizeket) érint.

Zalaegerszeg rengeteg különleges turisztikai különlegességet rejt, ilyen a Gébárti tó és környéke, az Olajipari múzeum, a TV-torony, vagy az Aquacity, melyek mindegyike utánozhatatlan élményt nyújt az idelátogatók számára.

Szívesen látjuk az áthaladókat, a sportolókat, hobby kerékpárosokat, kicsiket, nagyokat, a kikapcsolódni vágyókat, a különleges látnivalók és egyedülálló ízélmények megszállottjait!

Éld át a kerékpárút által nyújtott egyedi élményeket, Zalaegerszeg téged is vár!

Tekerj Te is Egerszegen! 

 

szechenyi2020.jpg