Ökokeréknyom

Természetközeli élmények Egerszegen

Fedezd fel Zalaegerszeg természeti szépségeit, törj ki az épített környezet és a városi nyüzsgés forgatagából!

Ezen a közepes útvonalon Egerszeg természetes környezetébe nyerhetsz betekintést, mellyel megcsodálhatod városunk ökológiai sokféleségét, és magadévá teheted az erdő árasztotta nyugalmat.

Start

Zalaegerszeg-Ola

6 km

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, több mint 3 hektárnyi területen várják a kikapcsolódni és sportolni vágyó vendégeket. A széles élménypalettán a család minden tagja megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódást.

Levendula Kert

Szedd magad típusú levendula aratás Zalaegerszegen. A kert az Alsóerdő területén található, kiváló kikapcsolódási lehetőség.

6,2 km
6,6 km

Azáleás-völgy

Az Azáleás-völgy a zalaegerszegi Alsóerdő kedvenc kirándulóhelye. Főként tavasszal kínál csodálatos látnivalót a kikapcsolódni vágyók számára.

Aranyoslapi forrás

Ha visszalapozunk a történelem könyvében, kiderül, hogy mindig is pihenőhely volt, ahol ember (és állat is) felfrissülhetett, ivóvízhez juthatott. Az őskorba vezetnek vissza azok a maradványok, melyeket a feltáráskor találtak itt a régészek.

6,9 km
9,5 km

TV-torony kilátó

A varázslatos erdei környezetből kiemelkedő objektum mára turisztikai látványossággá vált, benne 53 méteres magasságban körpanorámás kávézó várja a vendégeket, de nyitott kilátóteraszáról is megcsodálható a hullámzó zalai táj.